alegeri locale 2016 sector 3 pallady imoneria imobiliare

Aviz Noului Primar | Sector 3

Intr-un articol anterior trageam un semnal de alarma asupra primariilor din Bucuresti.

Astazi facem referire la o anumita zona din estul Capitalei, Sector 3. Si anume cea dinspre Autostrada Soarelui ( A2). Mai exact dinspre Cartierul Ozana spre A2.

Pana acum 3-4 ani, zona era mai degraba un camp neexploatat. Singurele constructii erau cateva case ale unor oameni care vroiau cumva sa scape de aglomeratia orasului si sa se retraga seara intr-o zona linistita, dar cu o infrastructura foarte buna. O periferie net superioara Popesti, Prelungirea Ghencea, Militari Chiajna Rosu, unde deja dezvoltarile imobiliare luasera cu asalt orice petic de pamant intr-un stil haotic.

Revenind acum la acesta zona limitrofa a mai mareului cartier Titan, odata cu trecerea anilor, proprietarii caselor sus mentionate s–au trezit inconjurati de blocuri.

Cum sa faci blocuri intr-o zona cu o infrastructura rutiera de case? Adica vorbim de o singura banda cu sens dublu sau doua benzi chinuite. Si asa, o banda este rezervata parcarilor… Asa sunt toate strazile pentru zona cuprinsa intre Gura Siriului si Gura Ariesului.

Filmuletul este facut chiar pe Drumul Gura Fagetului. Partea buna este ca drumurile sunt asfaltate. Dar nu se stie pentru cat timp, datorita camioanelor care le cutreiera zilnic… Blocuri, case, unele langa altele, fara nicio noima si fara vreo linie arhitecturala, nici din punct de vedere estetic si nici din punct de vedere al regimului de inalitme.

Asistam la crearea unui nou Popesti, o noua Prelungire sau un nou Militari.

ATENTIE! Dezvoltatorii n-au nicio vina. Cei care dau avizele in schimb…

Fiind in prag de alegeri, speram ca noul Primar al Sectorului 3 ( chiar daca isi va prelungi mandatul sau va fi inlcouit) sa incerce sa pastreze un minim de bun simt alocat acestei ultime periferii “virgine” a Capitalei.

Bulevardul Theodor Pallady | Sector 3 | Bucuresti

Este cea mai aerisita iesire din Bucuresti. Dar si cea mai verde. Aglomeratia cea mai mare este in perioada verii, cand pleaca mai toata Capitala la mare. Dar e de inteles. E acceptabil. 3 benzi pe sens, e chiar bine. Insa doar pentru traficul actual.

Daca infrastructura acestei zone nu este imbunatatita ( pardon, sa existe in primul rand si apoi mai vedem) atunci Bucurestiul va avea o noua iesire blocata – Autostrada A2.

Schimbarile se pot face. Momentan e timp. Dar suntem curiosi ce se va intampla cand IKEA va incepe constructia noului magazin de langa Metro Pallady. Un lucru este cert: dezvoltarile imobiliare din zona vor bubui. Ceea ce nu este un lucru rau. Cu totii ne dorim o locuinta bine amplasata, iar aceasta periferie le intrece lejer pe toate celelalte cel putin la capitolul transport in comun metrou Nicolae Teclu, Anghel Saligny + RATB.

Dar la ce ne facem cand aceasta locuinta este amplasata intr-o zona aglomerata, gatuita la orele de varf datorita unei infrastructuri rutiere de toata jena?

apartamente case de vanzare bucuresti sector 3 pallady villas imoneria imobiliare amplasare

De partea cealalata a Bulevardului Theodor Pallady, zona “Luncilor”este o zona doar pentru case, nu si blocuri. O oaza de liniste si intimitate, case frumoase si verdeata. Dar ce ne facem cu calitatea drumurilor, care in momentul de fata gazduiesc mai multe gropi?

Speram ca noul primar al Sectorului 3 sa constientizeze dezvoltarile ce vor avea loc in zona de Est a Capitalei, sa invete din “greselile” colegilor din celelalte sectoare si sa pregateasca terenul. La propriu!

| #facebook | #instagram | #google+ | #youtube#pinterest | #linkedin |