apartamente de vanzare imobiliare imoneria stire 12.03.16

apartamente de vanzare imobiliare imoneria stire 12.03.16Daca in ultimii 3 ani, cererea pe piata a fost clar indreptata spre apartamentele de vanzare cu 2 camere, inceputul anului 2016 rastoarna balanta in favoarea apartamentelor noi cu 3 camere.

In anii trecuti dezvoltatorii nu puneau accent mai deloc pe apartamentele cu 3 camere. Daca intr-un imobil exista macar un tip de apartament cu 3 camere, decomandat, semidecomandat, cu bucatarie inchisa sau nu, cu suprafata mare sau nu…era de bine.

Acest lucru i-a pus cumva in standby pe cei dornici pentru mai multe camere.

Lucrul acesta s-a simtit in piata imobiliara si se pare ca a fost simtit si de dezvoltatori.

Dar nu numai atat. S-au simtit schimbari si in analiza si intelegerea cererii cumparatorilor ( evident romani in cea mai mare parte). Astfel, dupa eforturi indelungate, au inceput sa apara tot mai des si compartimentari complet decomandate pentru apartamente noi cu 2, 3 sau 4 camere.

Asadar, vanzarile pentru aceste apartamente au crescut. In special pentru cele cu 3 camere minim. Amintim aici si trei studii de caz.

Mihai Bravu Residence 7 – pus in vanzare pe 8 Febriarie 2016, cu un total de 36 apartamente de vanzare, din care 13 apartamente cu 3 camere. In momentul de fata mai sunt disponibile doar 4 apartamenteVezi aici lista de disponibilitati.

Splaiul Unirii Residence – pentru acest imobil, efectul s-a resimtit de anul trecut. Pus in vanzare pe 29.07.2015, cu un total de 19 apartamente de vanzare, din care 10 apartamente cu 3 camere. In momentul de fata mai sunt doar 2 apartamente. Click aici pentru disponibilitati.

Un alt proiect care a luat aminte de cererea crescuta pentru 3-4 camere este Brancoveanu Residence 8. Imobilul are 32 de apartamente de vanzare, din care 20 sunt apartamente cu 3 camere si a fost astfel structurat incat, la cerere sa se poata obtine si apartamente cu 4 camere. Vezi aici mai exact la ce ne referim.

Avand in vedere cele discutate, nu vrem sa ne intelegeti gresit. Faptul ca cererea este majoritara in aceasta perioada pentru apartamente mai mari, asta nu inseamna ca pe viitor recomandam dezvoltarea imobilelor care sa prezinte doar apartamente cu 3 camere minim. Nu suntem adeptii trecerilor bruste, iar in aceasta piata, o astfel de schimbare ar avea si alte repercursiuni. Insa consideram ca un imobil trebuie sa fie echilibrat din punct de vedere al ofertei pentru diverse tipuri de apartamente si sa ofere flexibilitate.

Primele 2 proiecte amintite mai sus, sunt echilibrate, insa ce facem cu al 3-lea? Ei bine, mai facem un alt bloc. 🙂  Brancoveanu Residence 9 in acest caz.

Va tinem la curent cu evolutia pietei in articolele ce vor urma. Sau putem discuta mai detaliat la birou. 🙂

Disponibilitatiile se actualizeaza in timp real, ne puteti urmari si pe cele mai importante retele de solicializare:

| #facebook | #instagram | #google+ | #youtube#pinterest | #linkedin |

Apartamente 2 camere vs. apartamente 3 camere in 2016
5 (100%) 2 votes